Цвијановић: Много конструктивних приједлога, извршиће се одређене обавезе

23.03.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је на састанку са угоститељима и фризерима усаглашено неколико ствари, а да је најважније то што је исказана брига према здрављу свих грађана.

– Усагласили смо се о неколико важних тачака. Наравно, изражавамно бригу за све становнике Српске, јер и данашње бројке су алармантне. Желимо да ово све прођено са што мање оштећења. Сви смо на истом задатку, креирати одлуке, сачувати здравствени систем, али и радна мјеста у привреди. Мјере су изнуђене, али проћи ћемо сви заједно ово – истакла је Цвијановић.  

Договорено је да Влада Републике Српске исплати доприносе за март гдје постоји забрана рада, истакла је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, након састанка са представницима Удружења послодаваца туризма и угоститељства „Хорека“ и Секције фризера и козметичара при Занатско-предузетничкој комори Српске.

Она је навела да ће бити размотрено питање њиховог приступа Гарантном фонду.

– Морамо сагледати и могућност репрограма одређених обавеза. Разумијемо њихове апеле и сигурно је да ће се изаћи у сусрет захтјевима који се односе на радно вријеме, а у корист нам иде и надолазеће лијепо вријеме зато што ће радити баште кафића – додала је Цвијановић.

Каже да су добили много конструктивних приједлога, извршиће се одређене обавезе.

– Вјерујемо да, чим се стекну услови ићи ћемо у постепено отварање свих ових послова. Разумијемо њихову бригу и вјерујем да ћемо сви заједно изаћи на крај са овим проблемима – наводи Цвијановић.

Састанку је присуствовао и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Архива