Цвијановић: Елан и оптимизам Власте Велисављевића били су за дивљење

24.03.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је, поводом смрти глумца Властимира Власте Велисављевића, упутила је телеграм саучешћа његовој породици и Југословенском драмском позоришту.

– Са тугом сам примила вијест да је од посљедица заразе вирусом корона преминуо чувени Властимир Власта Велисављевић, легенда српске и југословенске глумачке сцене – истакла је Цвијановић.

Она је нагласила да су бројне генерације стасавале уз његова упечатљива глумачка остварења у позоришту, на филму и телевизији.

– Иако је био најстарији активни глумац у Србији, његов елан, оптимизам и посвећеност раду, били су за дивљење. У име грађана Републике Српске и своје име, изражавам најдубље саучешће породици Велисављевић, Југословенском драмском позоришту и свима који су га вољели и поштовали – наводи се у телеграму предсједника Републике Српске.

Српски глумац Властимир Власта Велисављевић преминуо је у 94. години од вируса корона.

Он је недавно хоспитализован због симптома вируса корона, али је након неколико дана које је провео у индукативној коми, преминуо, пренијели су београдски медији.

Велисављевић је прошлог љета напунио 94 године, поставши тако најстарији активни српски глумац.

Архива