Ћосић: Снимак „корона журке“ безочно подметање појединих странака

12.03.2021 Актуелно

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је да је снимак наводне „корона журке“ који су објавили медији настао у много ранијем периоду и нема везе са данашњим временом, те истакао да је ријеч о безочном подметању неких политичких партија.

– Као и сви људи, имам право да одем код пријатеља на приватно дружење, у овом случају у кругу 15-ак људи од којих неке знам, неке не, а који су се сасвим пристојно понашали и нису у том тренутку угрожавали ни себе, ни шире окружење – навео је Ћосић на свом „Фејсбук“ налогу.

Он је рекао да је био три-четири сата и да је, као што се из дијела снимка може видјети, понашање било пристојно, као и што треба да буде када се оде у посјету пријатељу у његову кућу.

– Нажалост, очигледно је да у овом тешком времену неке политичке партије, попут ДНС-а и СДС-а, уз помоћ њима блиских медија покушавају на сваки могући начин да створе негативну слику о нама у јавности – оцијенио је Ћосић.

Напомињући да је то њихово право, градоначелник је поручио да слободно наставе то да раде, али ако се боре за истинито информисање јавности нека онда на исти начин промовишу и неке друге снимке, попут оног који се односи на шутирање новца, као и корона журке у јавним просторима.

– Очигледно је и да је политичка фрустрација СДС-а због губитка власти након 25 година на нивоу Града Источно Сарајево, као и ДНС-а због свакодневног осипања чланства, толика да су спремни и на прљав начин да се обрачунавају, али тако је то – они имају своје политичко оружје, ми своје, а људи увијек најбоље виде шта је чије и какав је ко – констатовао је он.

Ћосић је напоменуо да је током годину дана епидемије вируса корона, прво као начелник општине, а потом и као градоначелник, активно био укључен у процес борбе локалне власти против ове пошасти.

– Увијек сам позивао људе на придржавање мјера, али сам истовремено увијек био и за то да се омогући да живот функционише колико је то могуће. Никада нисам пропустио ниједну обавезу коју је у том погледу требала да реализује локална власт – нагласио је Ћосић.

Он је навео да се увијек борио и за привреду и за људе и њихове потребе, те да живот једноставно не може да стане, а доказ за то су и недавни закључци које је локална заједница донијела када је ријеч о спровођењу мјера у борби против вируса корона.

– Онај ко ме познаје зна какав сам човјек, онај ко ће створити о мени слику на основу подметања нека је ствара, желим му све најбоље и свако добро – поручио је Ћосић.

Архива