Амиџић: Желим да вјерујем да је Станивуковић реаговао у афекту

31.03.2021 Актуелно

Желим да вјерујем да је изјава градоначеника Станивуковића изречена у афекту. Не желим да вјерујем да је било ко од грађана помислио да реагује на позив прстом, баш као и било ко од одборника, истакао је Срђан Амиџић, одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука.

– Ми као одборници имамо своје ставове, и њих треба неко да уважава. Можда они јесу или нису исправни, али о њима морамо разговарати – нагласио је Амиџић.

Он је додао да се  прича о Пословнику и гласању, али увијек се помјера од суштине, а то је приједлог буџета и предложени амандмани.

– Ми стојимо иза амандмана. Нажалост, морамо да покажамо сензибилитет за најугроженије категорије становништва у овој пандемији. Непријатно ми је да уопште расправљамо о томе да ли је потребно или не – истакао је Амиџић.

Амиџић је истакао да се дошло у ситуацији или-или, а такве ситуације никоме не доносе добро, прије  свега граду Бањалука, нити Градској управи, а ни одборницима.

– Скупштина има своје надлежности, а градоначелник своје. Уколико скупштина града усвоји буџет заједно са амандманима они представљају законску обавезу за провођење. Бањалука неће и не смије остати у мраку. Када смо могли да функционуишемо са 130 милиона КМ у буџету, моћи ћемо и са 150 милиона КМ – рекао је Амиџић.

Архива