Амиџић: Приче да ће Бањалука бити у мраку причају злонамјерници

29.03.2021 Актуелно

Приче да ће Бањалука бити у мраку, да ће градња стати, приче су злонамјерника највећег града Републике Српске, каже у Дневнику плус, Срђан Амиџић, одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука.

– Без обзира на пандемију наставиће се инвестиције. Бањалука неће стати. Сваки грађани може на сајту града да погледа приједлог буџета – рекао је Амиџић.

Он истиче да је и даље највећа одговорност за усвајање буџета лежи на Градској управи, односно градоначелнику Драшку Станивуковићу.

– Скупштинска већина је дала слободу Градској управи да креира 96 одсто буџета, али смо задржали право да дамо сугестије на четири одсто буџета. Онај ко жели да град Бањалука иде напријед и да има позитивне трендове, треба да прихвати чињеницу да је за те одборнике гласало 60.000 људи и да они желе да утичу свега четири одсто буџета – нагласио је Амиџић.

Скупштина већина је предложила амандамане у којима су предвиђена издвајања за пензионере, здравствене раднике, угоститеље, породиље.

– Нажалост, нисмо добили ни ту подршку Градске управе, а очекивали смо да ће приглити такве приједлоге. Никоме није драго, што имамо овакву ситуацију, ванредни расход, али то је саставни дио једног града. Сјећамо се поплава из 2014. година, није се могло то планирати, али Бањалука је тада одговорила на прави начин. Уопште је сулудо да расправљамо да ли треба да помогнемо оне најугроженије – истиче Амиџић.

Он је подјсетио и на буџет града Бањалука прије неколико година.

– Прије четири године буџет Бањалуке износио је 128 милиона марака. Ми данас имамо Нацрт буџета од 150 милиона КМ, ако је тада могло све да функционише, не знам како са 20 милиона КМ више неће моћи – подсјетио је Амиџић.

Архива