Владо Ђајић на челу бањалучког Градског одбора СНСД-а

06.02.2021 Актуелно

Владо Ђајић нови је предсједник Градског одбора СНСД Бањалукa.

Лидер странке Милорад Додик саопштио је то на конференцији за новинаре у Бањалуци, рекавши да је он именовао Ђајића на то мјесто.

Додао је да је распуштен ГО Бањалука и формиран привремени одбор на челу са Ђајићем чија је дужност да реконтруише градску организацију и обезбиједи ново активно организационо и политичко јединство, док ће нови одбор имати обавезу да припреми изборе у градској организацији.

– Изгубили смо мјесто градоначелника, али смо и даље остали водећа партија. Вјерује да ће Ђајић успјети у новој дужности, јер истински припада СНСД-у – рекао је он и додао да је Ђајић угледан љекар, човјек који је био на услузи свим људима.

Додик је навео да у нови Градски одбор улазе сви одборници из Бањалуке, посланици, министри, посланици на заједничком нивоу, значајан број одговорних људи на важним функцијама, али и значајан број оних који су се на терену борили за СНСД у протеклом периоду.

Додик је навео да ће ти нови људи бити дио Градског одбора најдаље у наредних седам дана.

– Епицентар наше политичке борбе биће свакакао политичка активност у Бањалуци, гдје желимо да рехабилитујемо нашу политичку снагу и наша је намјера да у овом граду и на ниову Републике на сљедећим изборима добијемо 40 одсто подршке – истакао је Додик.

Ђајић је нагласио да је СНСД највећа партија у Српској која води државотворну политику и гарант је очувања Републике Српске.

– У наредним данима и мјесецима чинићемо све да СНСД у Бањалуци постане што јачи – рекао је он и додао да је човјек из народа који ће наставити да ради у корист народа.

Ђајић је као први корак најавио анализу резултата протеклих избора, као и рад на реорганизацији и враћању старог чланства.

– Израдићемо и структуру и акте Градског одбора и оно што је за нас битно, а то је да правимо један покрет за Републику Српку, окупљање за Бањалуку као што је то био наш слоган – рекао је он и додао да су у свему томе добродошли не само стари чланови, него и сви грађани који желе да се придруже СНСД-у, јер ова странка није за подјеле.

Архива