Шпирић: Побједа кандидата СНСД-а гаранција за успјешан развој Добоја

17.02.2021 Актуелно

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић очекује да ће Добојлије своју вјерност потврдити на поновљеним изборима 21. фебруара гласајући за кандидата СНСД-а Бориса Јеринића и одборничку листу СНСД-а предвођену Сањом Вулић, која ће са коалиционим партнерима остварити апсолутну већину у локалном парламенту.

Шпирић је поручио да је град Добој кичма Републике Српске, увјерен да ће Добојлије остати вјерне Добоју, а Добој остати вјеран Републици Српској.

Он је оцијенио да такав изборни резултат представља једину гаранцију успјешног развоја Добоја.

Према његовим ријечима, странке ПДП и СДС, уз вођење СДА и подршку различитих међународних центара, злопотријебиле су већ ионако злоупотребљену Централну изборну комисију БиХ покушавајући да од Добоја и Сребренице направе „градове случајеве“.

– Жао ми је што то морам рећи да они који су од Добоја покушали да направе `град случај`, нажалост и од Сребренице такође, имају образа да се нуде као алтернатива – изјавио је Шпирић новинарима у Добоју.

Он је рекао да је на поновљени изборима 21. фебруара вријеме да Добој пошаље поруку да неће бити „град случај“.

– То је опасна игра за Републику Српску у будуће вријеме, јер прст је показан на локалне заједнице из Републике Српске и зато је врло битно пратити оно што нам поручује политичко Сарајево – изјавио је Шпирић.

Он је указао на јучерашњи медијски наступ предсједника СДА Бакира Изетбеговића у којем се љути на пробошњачке политичке партије што критикују СДА, а не СНСД и ХДЗ, који су према његовом виђењу „основни кочничари развоја БиХ“.

– Добро је познато да су на посљедњем Конгресу СДА усвојена документа са визијом БиХ без Републике Српске, односно без ентитета, уз присуство највећих функционера партија које се овдје у Добоју нуде као алтернатива – изјавио је Шпирић и поручио да се то не смије заборавити.

Он каже да је сигуран да ће Добојлије остати вјерне Добоју, а Добој остати вјеран Републици Срспкој.

– Посебно је срамно то што су урадили према Сребреници. Видите како се ситуација развија. Да ли су били наивни, лакомислени или нису знали? Данас је то свеједно. Бошњачке политичке партије најављују бојкот ослушкујући глас међународне заједнице – навео је Шпирић.

Према његовим ријечима, ако међународна заједница да тај миг, бошњачке странке ће и бојкотовати изборе у Сребреници, а фактуре ће ићи на адресу Републике Српске.

Он је истакао да фактуре треба да иду на адресе СДС-а и ПДП-а које предсједник СДА Бакир Изетбеговић доживљава као пробосанске партије, односно његове узбуњиваче у Републици Српској.

– СДС и ПДП настоје да обесмисле институције и живот у Републици Српској како би се обезбиједио нови приступ БиХ по виђењу странке СДА, а то је БиХ без ентитета – упозорио је Шпирић.

Он каже да је вријеме да се упозори на штетну политику СДС-а и ПДП-а, а честите људе из ових странака да одустану од таквих намјера које су погубне за Републику Српску.

Шпирић је упозорио да се проблем у Сребреници не смије интернационализовати, јер у том случају Република Српска пред собом има тежак политички период, а чију платформу су обезбиједили СДС и ПДП.

Шпирић је позвао Добојлије да масовно изађу на изборе и подрже кандидата СНСД-а Бориса Јеринића који за реализацију развојних пројеката у овој локалној заједници има подршку републичких и институција на нивоу БиХ.

Архива