Шпирић: Добој – кичма Републике Српске

17.02.2021 Актуелно

Предсједавајући у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић поручио је да је град Добој кичма, односно дио кичменог стуба Републике Српске, и да овај град има институционалну подршку власти Републике Српске и заједничких органа на нивоу БиX.

– Мени импонира оптимизам са којим је градоначелник Добоја Борис Јеринић, заједно са скупштинском већином, кормиларио овим градом у претходне двије године, али је битно да се са оптимизмом гледа у вријеме испред нас – изјавио је новинарима Шпирић, након састанка у Добоју са Јеринићем.

Јеринић је поручио да су грађани Добоја осјетили да је много урађено за овај град у синергији локалне и републичке власти, заједно са заједничким инситуцијама на нивоу БиХ.

– Низ је пројеката који су започети. Имамо пуно идеја, визија и планова. Сигуран сам да ћемо имати подршку оба дома Парламентарне скупштине БиХ и Савјета министара, али ми је јако битно да помогну заједнички са Владом Републике Српске у координацији са људима са искуством у Сарајеву, а њихово је опредјељење такво – изјавио је Јеринић.

Архива