Јеринић: Чланови ЦИК-а нарушавају правну сигурност, треба да поднесу оставке

25.02.2021 Актуелно

Градоначелник Добоја Борис Јеринић изјавио је Срни да Централна изборна комисија БиХ од тренутка када је изабрана нарушава правну сигурност.

Јеринић је нагласио да је, након поновљених избора у Добоју, СНСД поново потврдио да је најјача политичка партија у Добоју, са освојених 16 мандата у Скупштини града и са убједљивом побједом за градоначелника.

– Посљедње изјаве из СДС-а којим најављују поновно бројање гласова су задњи трзаји једне угашене политичке опције у Добоју. У претходних неколико дана цијела опозициона свита боравила је у Добоју, али ни то им није помогло да се домогну тог једног одборничког мандата. СДС-у у Добоју недостаје осам гласова за прелазак цензуса, па очекујемо да ће ЦИК уважити њихове приговоре и наложити поновно бројање гласова – рекао је Јеринић.

Он је додао да ће СНСД послати своје најбоље посматраче на поновно бројање гласова и неће дозволити никакве изборне манипулације и прекрајање воље грађана.

– Свјесни смо да су чланови ЦИК-а продужена рука СДС-а и да ће учинити све да се домогну тог једног жалосног мандата – нагласио је Јеринић.

Он је навео да би основни задатак чланова ЦИК-а требало да буде враћање правне сигурности у изборни процес, али они не да то не чине, него дјелују потпуно противзаконито и само са једним циљем, а то је насилна промјена воље грађана.

– Чланови ЦИК-а треба да поднесу оставке, јер су грађанима Добоја, али и Сребренице, само нанијели огромне трошкове који ће резултирати смањењем обима инвестиција и отварања радних мјеста – констатовао је Јеринић.

Архива