Грујичић прогласио побједу

21.02.2021 Актуелно

Побједу на поновљеним изборима у Сребреници прогласио је вечерас заједнички кандидат српских странака за начелника општине Младен Грујичић.

Он је поручио да је Сребреница добила старог новог начелника и да је најбитније да су избори протекли без проблема и инцидената.

Грујичић је за АТВ рекао да је добро то што су се српске странке организовале и одговориле на све подвале, те изразио увјерење да ће резултат бити бољи него 15. новембра 2020. године.

Он је додао да такав резултат говори о томе да људи у Сребреници желе бољи живот, економски развој, суживот и да се наставе многи започети пројекти.

Грујичић је напоменуо да у Сребреници живи поносан народ који зна шта хоће, те оцијенио да би и већи број Бошњака изашао данас и дао му подршку да није условљавања и пријетњи.

– Овдје је побиједила воља народа, овдје је јасна ситуација, јер ми идемо напријед и то се становницима Сребренице свиђа – истакао је Грујичић и додао да је добио честитке од Бошњака који су честитали и први пут и који су искрени пријатељи.

У Сребреници су данас одржани поновљени избори мјеста за начелника и Скупштину општине. Гласање је организовано на 28 бирачких мјеста од којих 26 редовних и два за гласање бирача у одсуству у Градачцу и Живиницама.

Централна изборна комисија поништила је раније резултате новембарских избора на 26 од 29 бирачких мјеста у Сребреници, те на биралиштима за гласање у одсуству за Сребреницу у Живиницама и Градачцу у ФБиХ.

Архива