Грујичић: Бошњачки представници не желе изборе и демократију

19.02.2021 Актуелно

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић рекао је за РТРС да је одлука бошњачких представника о бојкоту поновљених избора у овој општини донесена под притиском Иницијативе „Моја адреса Сребреница“, дијела амбасада које су им наклоњене и притиском политике Сарајевa.

Грујичић је рекао да је одлука Централне изборне комисије о понављању избора донесена под притиском политике Сарајева, те да је ЦИК направио неколико пропуста и прекршио закон.

– Верујем да више неће моћи подлећи притисцима јер је очигледно да Бошњацима никад није довољно, било би им довољно једино да наклоњена амбасада уручи сертификат њиховом кандидату и да се тако избори одрже. Они теже томе да се не гласа, да нема демократије и да мањина влада над већином – рекао је он.

Грујичић је истакао да бошњачки представници на изборима који су поништени нису водили кампању у Сребреници, већ у ФБиХ, рачунајући у сигурне гласове које тамо могу да обезбиједе.

– Исто ће бити и сада. Ми очекујемо да ће бити неких проблема од стране те бошњачке групе која сада смишља како да направи проблем јер је очигледно да они не траже рјешење, већ праве проблеме. Ми ћемо се трудити да не допринесемо било каквим екцесима или неправилностима и да избори протекну уредно, а ми да прославимо побједу – поручио је Грујичић.

Грујичић је увјерен у побједу и даљи развој ове општине.

Архива