Додик – Вучић: Разговарано да Српска добије вакцине од Србије

15.02.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Београду да је са предсједником Србије Александром Вучићем разговарао да Српска, али и Федерацији БиХ уколико жели, од Србије добије вакцине против вируса корона.

– Предсједник /Вучић/ је сам обећао да ћемо финализирати тај разговор у наредном периоду и да ће Република Српска имати сасвим довољно вакцина, уз помоћ Србије, како би се извршила имунизација становништва, слично као што се то чини у Србији – рекао је Додик.

Додик је новинарима изјавио да је са Вучићем разговарао и о могућности да се, уколико желе, и други дио БиХ укључи у тај програм подршке и помоћи.

Истакавши да Вучић то прихвата, Додик је рекао да ће касније током дана покушати телефоном да разговара са колегама из Предсједништва БиХ да види да ли уопште у ФБиХ желе вакцине из Србије или не.

Додик је подсјетио да је са Вучићем раније разговарао да се обезбиједи вакцинисање у три центра у Србији за 5.000 медицинских и других радника Републике Српске који су изложени вирусу корона.

– Ми смо подржали те активности, а сада сам разговарао, поучен неким искуствима које смо могли да добијемо ових дана, да добијемо количине вакцине за употребу у самој Републици Српској – рекао је Додик.

Додик је честитао Вучићу и Србији на успјешној имунизацији становништва.

– Веома сам поносан на чињеницу што многи у Европи и свијету говоре како је Србија направила несумњив успјех. Европа се није најбоље снашла око тога, али, ево, Србија јесте и сада је у прилици да помогне и нама – рекао је Додик.

Он је изразио задовољство што Вучић, а и читава Србија сматрају да је сасвим природно и нормално да се Србима помогне, гдје год да се налазе.

Архива