Додик увјерен у побједу на поновљеним изборима

06.02.2021 Актуелно

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је да стање у партијској организацији и подршка људи иду у прилог СНСД-у у Сребреници и у Добоју, гдје ће бити поновљени локални избори.

– Наравно да ћемо побиједити и да ће градоначелник Добоја бити Борис Јеринић, као што ће и Младен Грујучић бити начелник општине Сребреница – рекао је Додик.

Он је истакао да никада неће престати са постављањем питања како су Срби у Централној изборној комисији БиХ могли да гласају за поништење избора у Сребреници.

– Савршено знамо, зато што се ништа не може сакрити у овој земљи и у Сарајеву, да су Бошњаци тражили од представника СДС-а и ПДП-а да буду поништени избори у Сребреници. Они су рекли хоћемо, али да буду поништени избори и у Добоју – додао је Додик.

Он је поновио да у Сребреници у законом предвиђеном року није било жалби на изборни процес.

– Дошли смо у ситуацију да су измислили медијске натписе само да би дошло до неког одлучивања. Промашили су све рокове и смијешно звучи када амбасадори ЕУ и западних земаља говоре о владавини права, а ово је типично антиправно понашање – рекао је Додик.

Он је подсјетио да је избор чланова ЦИК-а БиХ био мимо закона, као и њихово понашање у погледу пролонгирања локалних избора, јер законским одредбама није остављена могућност да се више од 30 дана пролонгирају избори.

– Само у Републици Српској производе случајеве. Три пута је било више приговора на изборе у Мостару и то у предвиђеном року, него за Добој и Сребреницу заједно. Све то нама оставља сумњу да су одлуке тенденциозне и политички мотивисане. У сваком случају, идемо на изборе јер смо приморани, а наше даље понашање у изброном процесу зависиће од дијалога о Изборном закону и о новим изборним условима у БиХ – закључио је Додик.

Архива