Додик: Српска расте, настављамо са инвестицијама

05.02.2021 Актуелно

Све планове је одгодио вирус корона, али ће се са вакцинацијом вјероватно поново интензивирати контакти, изјавио је предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад додик, гостујући у емисији Специјал наше телевизије.

Због пандемије вируса корона била је, каже Додик, потребна дислокација средстава са одређених ставки на медицински сектор.

– Огромни су трошкови Републике Српске за пандемију који ће сигурно прећи 600-700 милиона КМ ванредних средстава – истакао је Додик.

Додик сматра да се стварају услови да се поново крене са свим оним што је започето.

– Јутрос сам имао разговор око могућности да се рехабилитује пројекат изградње Угљевика 2, да се гради хидроелектрана Мрсово. Разговарамо са компанијама, расписали смо јавни тендер да се од Модриче према Бијељини гради ауто-пут, у овој години ћемо сигурно кренути – истакао је Додик.

Ради се, каже, дио пута обилазнице око Добоја који је започет, као и на изградњи велике болнице у Добоју.

– Покренуте су и неке хидроелектране у Херцеговини. Отпочета је сва процедурална прича око Хидроелектране Бук Бијела са Хидроелектраном Паунци и Фоча у договору са Владом и властима Србије. Завршили смо много ствари, пред издавањем дозволе смо за припремне радове – поручио је Додик.

Додик мисли да ће бити доста инвестиција и да ће Република Српска почети да расте. 

Архива