Додик: Србија у Српској има најискренијег пријатеља

14.02.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу и грађанима Србије Дан државности, 15. фебруар, и поручио да Србија у Републици Српској увијек има најискренијег и највећег пријатеља које повезује нераскидива веза.

– Наша истинска повезаност оличена је у искреним, блиским везама са братским народом Србије, са којим дијелимо и баштинимо тековине исте, заједничке прошлости, поријекла, културног и духовног насљеђа, из чега је често извирала наша братска љубав, узајамна подршка и поштовање које смо једни другима пружали и у најтежим временима“, истакао је Додик.

Он је нагласио да је снажна и просперитетна Република Србија кључни и суштински носилац стабилности и мира на Балкану и региону, те најавећи ослонац оснаживању и просперитету Републике Српске, саопштено је из Кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

– Користим прилику да Вам захвалим на добрим односима, братској љубави коју добијамо од Србије, политичком разумијевању, као и многобројним заједничким економским и финансијским пројектима, чврсто убијеђен да ће се наша међусобна подршка и сарадња наставити и у времену пред нама, на добробит и задовољство наших грађана – истакао је Додик.

Са надом у боље и заједничко сутра и изражавајући захвалност Републици Србији, Влади и предсједнику Србије, Додик је упутио срдачне честитке поводом Дана државности.

Архива