Додик: СНСД креће у ревизију чланства

09.02.2021 Актуелно

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да ова странка креће у ревизију чланства.

Додик је, након сједнице Предсједништва СНСД-а, рекао да СНСД креће у ревизију у свим локалним заједницама како би до краја године знали ко је остао привржен странци, те да ће у општинским организацијама које нису оствариле побједу бити организовани унутарстраначки избори.

Он је истакао да је странка остварила најбољи резултат на протеклим изборима, освојивши побједу у 48 локалних заједница и добивши највећи број гласова на одборничким листама, шест одсто више него на претходним изборима.

Он је истакао да је СНСД дао подршку Влади Српске да очува финансијску стабилност, додавши да пандемија остаје најважнији изазов.

– СНСД даје подршку Влади Српске у настојању очувања финансијске стабилности, видљиве, и поносни смо што смо могли у овом времену да се достигне наш раније промовисани циљ, а то је да просјечна плата у Српској буде 1.000 КМ. Она је према статистилким подацима сада нешто мало више од 500 евра, што је добар податак – рекао је Додик.

Он је подсјетио и да је Република Српска у прошлој години иамала историјско покривање увоза извозом, без обира што су се сви медицински апарати и опрема морали увозити, јер Српска нема произвођача те врсте.

– Ти економски трендови морају бити задржани. СНСД ће у наредних 60 дана размотрити да ли постоји простор за повећање плата у областима здравства и образовања, као и полицији – рекао је он.

Додик је навео да је Предсједништво СНСД-а подржало напоре да не дође до повећања цијене струје у Републици Српској.

Када је ријеч о високом представнику, Додик је рекао да СНСД не подржава рад високог представника и сматра да не треба доводити новог представника у БиХ.

Говорећи о поновљеним изборима у Сребреници и Добоју, Додик је рекао да СНСД иде ка побједи и понављању постигнутих резултата.

Архива