Додик: Политичко Сарајево одговорно за лажне наводе да је икона украдена

05.02.2021 Актуелно

Политичко Сарајево и тамошњи медији одговорни су за лажне наводе о томе да је икона која је поклоњена руском министру спољних послова, Сергеју Лаврову, украдена, категоричан је српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ, Милорад Додик.

Он је, у интервјуу за Радио-телевизију Републике Српске, констатовао да то потврђује и чињеница да икону никада није потраживала ни Украјина, нити Интерпол.

Додик је, осврћући се на економске прилике, истакао константно повећање плата и пензија и наставак развојних програма. Говорећи о односима с предсједником Србије, Александром Вучићем, рекао је да су они изузетно добри, што потврђују и многи заједнички пројекти.

Сви проблеми у вези са иконом нису утицали на односе Републике Српске и Русије, истиче предсједавајући Предсједништва, БиХ, Милорад Додик.

Додик је коментарисао и одлуку ЦИК-а, којом ће бити поновљени избори у Добоју и Сребреници, рекавши да је у питању политичка одлука.

Било какве донесене одлуке или спекулације, каже Додик, не могу да поремете односе Републике Српске и Србије, који су више него пријатељски, као и односи са предсједником Србије, Александром Вучићем.

– Да је сарадња са Србијом очигледна потврђују и многобројни заједнички пројекти – навео је Додик.

Говорећи о вакцинама у борби против ковида 19, Додик је нагласио да је Влада Српске издвојила више од 37 милиона марака за руске вакцине и за вакцине из програма Ковакс.

Архива