Цвијановић: Прекатегорисати мост између Новог Града и Двора

10.02.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је на данашњем састанку са представницима Владе Хрватске у Петрињи истакла потребу да се уђе у процес прекатегоризације моста који повезује Нови Град и Двор, како би служио и за путнички и за теретни саобраћај.

– Ту смо већ предузели одређене почетне активности и вјерујем да ћемо у наредном периоду успјети да вратимо тај мост у фукцију, на начин да буде и за путнички и за теретни саобраћај, као и раније – рекла је Цвијановић.

Цвијановић је навела да предстоји санација моста, након чега ће се стећи услови да се поново адекватно категорише.

– Радује ме што постоји воља и Републике Сртпске и БиХ, али и Хрватске, да заједно радимо на том питању, разумјевши да је то важно за грађане и привреду – поручила је Цвијановић.

Предсједница Српске је навела да је на састанку било ријечи и о одређеним инфраструктурним пројектима, какав је изградња моста на Сави код Градишке, који би требало да буде завршен у року.

– Кључна ствар за нас у Републици Српској јесте да се заврши градња моста у Градишци, што би требало бити за неких годину и по. Остаје тај велики подухват на хрватској страни када је у питању изградња приступних саобраћајница – рекла је Цвијановић.

Истакла је да тај пројекат доживљава као нешто што треба да омогући грађанима и привредницима брзу комуникацију, смањење трошкова, те растерећење саобраћаја у Градишци.

– Дожиљавам то и као знак добре воље да се инфраструктурно повезујемо – напоменула је Цвијановић.

Према њеним ријечима, ово је заједнички подухват компанија из Републике Српске и Хрватске, које су показале способност да на овако великим инфраструктурним пројектима раде упрокос пандемији и свим изазовима које су се наметнули у претходној години.

Архива