Цвијановић: Грађани Петриње могу рачунати на институције Српске

10.02.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да грађани Петриње могу да рачунају на помоћ институција Српске.

Она је након састанка у Петрињи са потпредсједником хрватске Владе Борисом Милошевићем, послаником Самосталне демократске српске странке у Сабору Хрватске Драганом Јецков, шефом посланичког Клуба СДСС-а Милорадом Пуповцем и амбасадором БиХ у Хрватској Александром Врањешом, рекла да је штета од земљотреса огромна, те да је Влада Српске реаговала одмах.

– Били смо уз грађане Петриње, а тако ће бити и даље. И Влада Српске и ја као предсједница Републике Српске пружили смо одређену помоћ одмах након земљотреса, али данас смо разговарали и о потребама за санацију штете у наредном периоду – истакла је Цвијановић.

Поручила је да је право вријеме да покажемо солидарност.

Разговарано је и о градњи моста у Градишци, заједничког подухвата са Хрватском, који би требало да буде завршен за годину и по.

Позвала је владу Хрватске да још једном размотри питање Трговске горе и одлагања радиоактивног отпада,те да би то сигурно било на задовољство свих. 

– Истакла сам и потребу да се уђе у прекатегоризацију моста који повезује Нови Град и Двор, да га вратимо у некадашњу функцију. Ту нас чека посао санације моста. Радује ме што постоји воља од стране Српске, БиХ и Хрватске – додала је она.

Потпредсједник хрватске Владе Борис Милошевић захвалио је предсједници Српске на посјети, као и на помоћи угроженима након разорног земљотреса који је погодио подручје Петриње и Глине.

Цвијановић ће обићи угрожене породице и становништво у Хрватској, којима су Српска и њен кабинет упутили помоћ након земљотреса који се догодио крајем прошле године.

Цвијановић ће у 15.00 часова посјетити манастир Јасеновац.

Архива