Вишковић: Српска има обезбијеђен новац за вакцине

21.01.2021 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да Република Српска, путем Компезационог фонда, има обезбијеђен новац за набавку вакцина против вируса корона, при чему је већ аплицирала за набавку руских вакцина довољних за имунизацију 200.000 грађана.

Вишковић је изјавио новинарима у Сарајеву да у процесу набавке вакцина треба радити заједно са Федерацијом БиХ, истичући да ентитетске владе ни до сада нису сједиле скрштених уку.

– Наша жеља је исказана за руском вакцином, а спремни смо да је набавимо заједно са ФБиХ, ако то и они желе – рекао је Вишковић, наводећи да не жели да спекулише о року набавке руских вакцина, али се нада да ће то бити веома брзо.

Он је навео да Република Српска иде на варијанту да вакцинише до 50 одсто својих становника, подсјетивши да је вакцинација бесплатна и на добровољној бази.

Вишковић је рекао да ће на данашњој сједници Владе Републике Српске бити утврђен план вакцинисања грађана, наводећи да ће након здравствених радника и полиције, бити вакцинисани и новинари.

Архива