Српска предузима све да обезбиједи вакцине против вируса корона

24.01.2021 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да Република Српска предузима све мјере како би у контактима са произвођачима обезбиједила да има додатни број вакцина против вируса корона.

– Ми смо увјерени да ћемо веома брзо ријешити питање квалитетне набавке вакцина путем наших доказаних пријатеља и обезбиједити да грађани Републике Српске буду укључени у процес опште вакцинације. Вакцинација ће бити ствар оних који то желе, а наша је обавеза да обезбиједимо вакцине – рекао је Додик послије сједнице Извршног комитета СНСД-а у Бањалуци.

Он је навео да Република Српска, све њене институције, представници на свим нивоим власти у овом тренутку раде на одговорном извршавању задатака везано за санацију пандемије вируса корона и њених посљедица.

Према његовим ријечима, Република Српска се показала као способна да одговори на изазове пандемије и данас путем разних механизама покушава да обезбиједи неопходне вакцине за све грађане у Републици Српској.

Додик је рекао да је Република Српска платила 400.000 вакцина путем програма „Ковакс“ више од шест милиона марака, а тих вакцина нема.

– Предузимамо све мјере како бисмо у сарадњи са произвођачима обезбиједили да Република Српска има додатни број вакцина – нагласио је Додик.

Комплетну конференцију за новинаре након сједнице Извршног комитета СНСД-а можете погледати у видеу испод.

Архива