СНСД Бањалука: Станивуковић да повуче приједлог систематизације

15.01.2021 Актуелно

Коалиција у Граду Бањалука окупљена око СНСД-а тражи да градоначелник Драшко Станивуковић повуче приједлог систематизације јер кажу њиме се крши закон.

– Шокирани смо и запрепаштени најављеном систематизацијом радних мјеста градоначелника Драшка Станивуковића, јер је то кршење закона, Устава и воље грађана – рекао је Драгослав Топић, шеф клуба одборника СНСД-а у Скупштини града на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима, Станивуковић покушава да стручну службу Скупштине града стави под свој кабинет, што нема нигдје у свијету, те сматра да је ово до сад невиђено у политици и политичком систему.

– Покушавају се одузети надлежности Скупштине града и овако нешто можете можда видјети само у Сјеверној Кореји. Станивуковић од Бањалуке покушава направити Пјонгјанг – навео је Топић.

Позвао га је да без оклијевања објави којих је то 13 радника новозапослено у Градској управи који су потребни иако је прије неколико дана рекао да има 200 радника вишка.

Такође, Топић тражи да објаву имена људи који управљају одјељењима умјесто смијењених начелника, те додао да ће о свему овоме обавијестити надлежну инспекцију.

– Дошли смо у чудну ситуацију јер градоначелник жели да преузме управљање Скупштином града – рекао је Игор Шукало, в.д. секретара Скупштине града.

Младен Илић, предсједник Скупштине града, истакао је да су јасно дефинисане које су обавезе градоначелника, а које Скупштине града.

– Градоначелник је раније говорио да се помиримо и прихватимо то што је он побиједио, као што он прихвата да ми имамо већину у Скупштину, а сада је сам себе демантовао. Позивамо га да одустане од оваквих ствари јер су оне апсурдне – рекао је Илић.

Невен Станић, одборник Уједињене Српске у Скупштини града Бањалука, казао је да је систематизација радних мјеста груб покушај кршења извршне и законодавне власти.

Архива