Радмановић: Божић да буде путоказ у превладавању свих тешкоћа

06.01.2021 Актуелно

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић упутио је божићну честитку свим православним вјерницима, уз жељу да празник Христовог рођења дочекају у миру, здрављу и породичној срећи.

Радмановић је честитку поводом Божића упутио Његовом високопреосвештенству митрополиту дабробосанском и мјестобљуститељу патријаршког трона Хризостому, митрополитима, епископима, свештенству, монаштву, ђаконству и цјелокупном православном народу српском.

Он је истакао да је у хришћанској православној традицији Божић симбол рађања, стварања и новог живота, саопштено је из Парламентарне скупштине.

– Нека овај најрадоснији празник послужи свима нама као путоказ у превладавању свих тешкоћа са којима се тренутно суочавамо и буде нови подстрек да се храбрије ухватимо у коштац са свакодневним тешкоћама и животним проблемима – наведено је у честитки.

Радмановић вјерује да ће радост Христовог рођења отворити нове видике и улити нову наду за јединство и одржање српског народа, као и за успостављање дубљег повјерења и разумијевања са другим народима на овим просторима у интересу свеопштег напретка.

– У тој нади поздрављам Вас традиционалним хришћанским поздравом: Христос се роди! – наведено је у честитки.

Архива