Некадашњи чланови бањалучког ДНС-а прешли у СНСД

17.01.2021 Актуелно

Некадашњи чланови Градског одбора ДНС-а Бањалука приступили су СНСД-у.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да су бивши предсједник Градског одбора ДНС-а Боривој Обрадовић и некадашњи чланови овог одбора прешлу у СНСД.

Додик је то назвао снажним импулсом, додавши да због његове болести то нису могли да учине раније.

– Велики број активиста ДНС-а је одлучио да приступи СНСД-у. Ради се о људима који ће радити на нашој структури и радујем се њиховом приступању – рекао је он.

Он је навео да СНСД има намјеру да одржи састанке у градској организацији и изабере ново руководство.

– Ово је снажан импулс снази СНСД-а и драго ми је што су окупљени са нама заједно око Републике Српске и Бањалуке – рекао је Додик.

Обрадовић је изразио задовољство приступањем Савезу независних социјалдемократа, истакавши да је то највећа странка у Српској која ће побиједити на општим изборима.

– Донијели смо одлуку да изаберемо СНСД јер сматрамо да је ово најснажнија партија је у Републици Српској која брани интересе – рекао је Обрадовић.

Обрадовић: СНСД партија која има снагу да води Српску

Боривој Обрадовић, бивши предсједник Градског одбора ДНС-а Бањалука, један од оних који је данас приступио СНСД-у, рекао је да ова партија има снагу да у временима када су присутни свакодневни притисци поведе и проведе Републику Српску.

– Залажемо се за политику градње, а не политику рушења, не критиковања и рушења појединица и ту смо се нашли заједнички језик са СНСД-ом. Залажемо се за укрупњавање политичке сцене, посебно када су у питању националне теме – рекао је Обрадовић.

Обрадовић је рекао да су послије данашњег потеза на добитку и они и СНСД.

– СНСД је добио младе људе, уз неког искуснијег политичког саборца, а ми смо добили најјачу политичку партију уз коју ћемо остварити оно што смо замисли, и оставирити сав наш политички потенцијал – рекао је Обрадовић.

Он је додао да су ту данас били присутни они који су остварили најбоље резутате на изборима, те најавио да ће у наредом периоду бити још много приступања.

– Заједно са овим људима, нико од нас се није истицао као нека медијска звијезда, сјели смо и донијели одлуку да изаберемо СНСД, јер сматарамо да је ово највећа и најснажнија партија у Републици Српској, а самим тим и у Бањалуци – истакао је Обрадовић.

Обрадовић је напоменуо да су прошли многе турбуленције у самом ДНС-у, да су од 2016. године у три-четири наврата покушавали да дигну тај одбор, у чему су и успијевали.

Архива