Младен Илић из СНСД-а изабран за предсједника Скупштине града Бањалука

05.01.2021 Актуелно

На данашњој конститутивној сједници Скупштине града Бањалука Младен Илић из СНСД-а изабран је за предсједника ове институције, а за потпредсједника Саша Чудић, независни одборник из реда националних мањинa.

Илић и Чудић су одмах након избора положили свечану заклетву пред одборницима Скупштине града Бањалука, а прије тога свечану заклетву положили су и градоначелник Драшко Станивуковић и новоизабрани одборници.

На дневном реду је избор замјеника градоначелника, те вршилаца дужности секретара Скупштине града и начелника одјељења у Градској управи.

Конститутивна сједница се због актуелне епидемиолошке ситуације одржава у просторијама Народне скупштине Републике Српске.

Мандате у Скупштини града Бањалука на локалним изборима одржаним 15. новембра освојило је девет политичких странака и један представник националних мањина.

Градску Скупштину чини 31 одборник, а правно озваничену већину 19 одборника из СНСД-а, Социјалистичке партије, Уједињене Српске, Демоса, два самостална одборника и независни одборник из реда националних мањина Саша Чудић.

Водећи је СНСД Милорад Додик са девет мандата, а слиједи ПДП са седам освојених мандата.

Социјалистичка партија Српске – „Будућност Српске“ и Уједињена Српска освојили су по три мандата, а ДНС, Демос и Социјалистичка партија по два.

По један одборнички мандат у бањалучкој Скупштини имају СДС и Народни покрет „Бањалука зове“.

Кандидат групе грађана Саша Чудић освојио је мандат као представник националних мањи

Архива