Ковачевић: Покушај промјене Савјета министара – превара грађана и њихове изборне воље

11.01.2021 Актуелно

Покушај промјене Савјета министара значи да опозиција из Републике Српске, СДС и ПДП, не поштује изборну вољу грађана, нити их занима што су им они на прошлим изборима поручили да их не желе видјети ни близу власти, рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

 – Грађани су на изборима поручили да желе у власти, и на нивоу Републике Српске и БиХ, СНСД са својим коалиционим партнерима – истакао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, они који желе да иду у такве авантуре и покушаје политичких вратоломија кроз парламент БиХ не раде против СНСД, већ искључиво директно против грађана Републике Српске и воље коју су исказали на изборима 2018. године.

– Уколико се започне процес промена кроз парламент БиХ мимо већине која је формирала Савјет министара, улазимо у жестоку кризу у БиХ која би могла да буде једна од највећих политичких криза од Дејтона до данас – рекао је Ковачевић за београдске „Новости“.

Сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ биће одржана данас, а на дневном реду је захтјев за иницирање гласања о неповјерењу Савјету министара, као и захтјев за смјену замјеника министра цивилних послова Синише Илића.

Предлагачи захтјева за иницирање гласања о неповјерењу су посланици Наше странке Предраг Којовић, Аида Баручија, Мирјана Маринковић Лепић, Дамир Арнаут и СДП-а Нермин Никшић, Саша Магазиновић, Зукан Хелез и Нада Младина

Архива