Ковачевић: Изјавом Изетбеговића разоткривена србофобија бошњачког руководства

23.01.2021 Актуелно

Изјавом да су „Срби лош народ“ Бакир Изетбеговић је само отворено рекао оно што већ одавно знамо, а то је да је комплетно бошњачко руководство огрезло у србофобији и мржњи према свим небошњацима, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

– За Бакира Изетбеговића Срби су вјероватно лош народ зато што деведесетих година нису пристали на реализацију ‘Исламске декларације’ његовог оца Алије Изетбеговића којом је БиХ требало да буде трансформисана у ‘исламску републику’ – рекао је Ковачевић.

Он је у изјави за Срну нагласио да су за Бакира Изетебеговића Срби лош народ вјероватно и зато што данас не пристају на реализацију декаларације СДА према којој у БиХ нема мјеста за Србе и Хрвате, као ни за Републику Српску.

Ковачевић је рекао да су Срби за Бакира Изетбеговића вјероватно лош народ и зато што упорно бирају Милорада Додика за свог лидера, а не оне који су по његовој вољи и са којима би до миле воље могао да поништава изборе у Сребреници све док тамо не би био изабран кандидат Бакира Изетбеговића.

– Послије изјаве Бисере Турковић, која је српски народ упоредила са нацистима, а Милорада Додика са Адолфом Хитлером, и послије изјаве Бакира Изетбеговића да су ‘Срби лош народ’ мислим да само оним најнаивнијим у Републици Српској и БиХ, али и међународној заједници није јасно шта је циљ бошњачког руководства, а то је БиХ без Срба и Хрвата, БиХ без Републике Српске и БиХ у којој само Бошњаци доносе одлуке – закључио је Ковачевић.

Архива