Додик: Српска жели јаку Србију

27.01.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је вечерас у Београду, на свечаности откривања споменика Стефану Немањи, да је веома важно да Србија буде што јача, модерна држава, што и јесте јер је међу бољим државама у Европи, те да Република Српска то подржава и покушава да прати.

Додик је рекао да је Српска учинила све да очува мир, да се развија и буде дио модерних токова, те да жели јаку Србију, чију снагу никада неће умањивати већ само јачати.

– Сваки дан налазим довољно разлога и поноса што припадам српском народу. Данас сам посебно поносан што дијелим овај величанствени тренутак у којем Србија, град Београд и сви Срби, одају пошту великом ујединитељу српског народа – рекао је Додик.

Он је истакао да су Срби кроз историју научили да нема слободе без државе, те да је и овај споменик – споменик српске државности.

Додик је навео да се споменик налази у непосредној близини модерног дијела града, те да је потребно стално сјећање на то „како смо настали и шта смо радили“.

Додик је нагласио да је вријеме да се српски народ врати својим темељима, а темеље српске држаности поставио је управо Стефан Немања, а његов син темеље српске Цркве.

Додик је поручио да је Српска загледана у Србију, изразивши захвалност предсједнику Александру Вучићу и Влади Србије за разумијевање за Републику Српску и све Србе било гдје да живе.

– Веома је важно да будемо обједињени, а овај споменик требало би сваког да надахне идејама јединства – рекао је он.

Архива