Додик: Шаровићу и Бореновићу ништа није свето па ни болест

19.01.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да молба Србији да додијели одређену количину вакцина против вируса корона Републици Српској не значи да Српска проси, већ се бори за свој народ, што Мирко Шаровић и Бранислав Бореновић никада неће и не могу разумјети.

На питање Срне да прокоментарише изјаве Шаровића и Бореновића да се, како кажу, Република Српска ослања само на нечију помоћ, Додик је нагласио да се од њих не може ништа друго ни очекивати осим да неаргументовано критикују и нападају.

– Волио бих да видим било шта што су они урадили или учинили за Републику Српску и свој народ. За њихову информацију молба за помоћ од брата и пријатеља, што Србија јесте Српској не значи да просимо, а све и да је тако, за разлику од њих ја сам за свој народ спреман и да просим ако треба – истакао је Додик.

Он је поручио да је за њега, као и за цијелокупно руководство Српске здравље људи на првом мјесту и да је Република Српска уплатила више од шест милиона КМ за вакцине путем заједничког програма посредством институција БиХ, а те вакцине још не стижу нити има назнаке када ће стићи, додавши да је систем „Ковакс“ очигледно у колапсу.

– Ми ништа не просимо већ молимо своју браћу да нам помогну док нама не стигне прва пошиљка вакцина коју очекујемо већ наредне седмице, а у фебруару очекујемо наставак њихове испоруке – рекао је Додик.

Додао је да га чуди изјава Бореновића и неистине које шири да Српска нема основну здравствену опрему, а био је хоспитализован у Универзитетском клиничком центру у Бањалуци због заразе вирусом корона гдје је имао прилику да се увјери да је наш здравстевни систем у потпуности опремљен и оспособљен.

– Бореновићу је, исто као и мени, пружена сва могућа љекарска помоћ на УКЦ-у Бањалука и могао се увјерити да не заостајемо за било којом здравственом установом у свијету чији се љекари и комплетно здравствено особље грчевито бори са овим опасним вирусом и спашава животе људи – истакао је Додик.

Он је поручио грађанима Републике Српске да не треба да брину, да ће вакцине ускоро стићи у Српску и да ће свако ко жели бити вакцинисан.

– У свему овоме најтужније је да смо по ко зна који пут свједоци да појединим политичарима, попут Мирка Шаровића и Бранислава Бореновића, ништа није свето, па чак ни болест и пандемија опасног вируса коју користе или боље рећи злоупотребљавају у несувисла политичка препуцавања – констатовао је Додик.ВИЈЕСТИ ИЗ ИСТЕ РУБРИКЕ

Архива