Додик: Рад и марљивост – пут до успјеха

26.01.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је школску славу – Светог Саву свим ученицима, студентима, просвјетним радницима и запосленим у области просвјете и образовања, истакавши да су рад, марљивост и истрајност једини прави пут до успјеха.

Додик је нагласио да се обиљежавањем 27. јануара, Савиндана, промовишу и чувају највише духовне вриједности, српска култура и језик као темељи идентитета српског народа, саопштено је из Кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

– Желим да Савиндан свим просвјетним радницима донесе успјех у свакодневном раду, а ђацима додатну мотивацију за стицање нових знања. Дјела и вриједности, које нам је оставио први српски архиепископ и просвјетитељ Свети Сава, треба да буду подстицај и мотивација да се постижу добри резултати за добробит нашег друштва – истакао је Додик у честитки.

Додик је исказао посебну подршку и захвалност просвјетним радницима, ученицима, студентима и њиховим родитељима који су и у вријеме пандемије вируса корона показали велику одговорност и свако на свој начин омогућио да се наставни процес уредно одржава и у овим ванредним околностима.

Српска православна црква /СПЦ/ сутра прослављава Светог Саву, утемељивача српске цркве, државе и школства. Савиндан се обиљежава у свим школама у Србији и Републици Српској као школска слава.

Свети Сава био је први српски архиепископ, светитељ и просвјетитељ. Сматра се зачетником српске средњовјековне књижевности, па је стога и заштитник просвјетних установа.

Архива