Додик примио акредитиве амбасадора Индонезије и Саудијске Арабије

29.01.2021 Актуелно

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик примио је данас акредитивна писма новоименованих амбасадора Индонезије и Саудијске Арабије у БиХ, Роема Коноа и Осаме Дахила ел Ахмедија.

На састанку са амбасадором Индонезије, Додик је изразио задовољство квалитетом политичких односа између БиХ и Индонезије, истакавши да између двије земље нема отворених питања.

Нагласио је важност економских односа, додавши да постоје бројни неискориштени капацитети билатералне сарадње, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Разговарано је и о унапређењу сарадње у области туризма.

Додик и Коно су изразили интерес за потписивање билатералних споразума из разних области, нагласивши значај убрзања преговора о споразумима који су у процедури.

Разговарано је и о значају размјена међусобних посјета на разним нивоима те о либерализацији визног режима. Исказана је нада да ће БиХ и Индонезија имати ближи однос и бољу сарадњу у будућности, наведено је у саопштењу.

На састанку са амбасадором Саудијске Арабије, Додик је истакао да су политички односи БиХ и Саудијске Арабије пријатељски и изузетно добри, али да постоји значајан простор за унапређење сарадње, прије свега, на економском и инвестиционом плану.Додик и Ахмеди (Фото: Предсједништво БиХ)

Нагласио је значај унапређења економске сарадње, посебно у сегменту улагања потенцијалних инвеститора из Саудијске Арабије у БиХ, за што постоје бројне могућности. Разговарано је и о активностима на организацији сусрета са пословним људима из Саудијске Арабије који су заинтересовани за инвестирање у БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Додик и Ахмеди су изразили интерес за наставак активности на унапређењу уговорног регулисања билатералних односа, као и на унапређењу сарадње у економији, туризму и бројним другим областима.

Истакнут је значај организовања и размјене посјета на високом и највишем нивоу, наводи се у саопштењу.

Архива