Додик: Не могу да пониште толико избора у Српској колико ћемо ми побиједити

21.01.2021 Актуелно

Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да посљедња одлука ЦИК-а БиХ предстваља чисти етнички инжењеринг.

Истакао је да је одлука ЦИК-а да се пониште избори у Добоју и Сребреници срамотна.

– Она је усмјерена против Републике Српске, али исто тако то је и припрема за наредне изборе. Желе да се ослаби СНСД. Сва српска гласачка мјеста у Сребреници су поништена, а два бошњачка нису. Овдје се ради о чистом инжењерингу. ЦИК је под чистим управљањем странаца – рекао је Додик.

Поручио је да се ово није смјело догодити, те додао да одлука ЦИК-а представља озбиљан преседан.

–  Град Добој је кренуо у развој. Гради се ауто-пут, болница, дворана и сада неко то жели зауставити – навео је Додик, који је и лидер СНСД-а.

Додик је изјавио да се овдје ради о једној срамотној коалицији СДС-а и ПДП-а, односно Мирка Шаровића и Бранислава Бореновића.

– Не могу да пониште довољно избора у Републици Српској колико ћемо ми побиједити. Тамо гдје су Срби покушава се наметнути да Срби не поштују закон. Ово је директно у функцији политичког Сарајева. Сва изборна права у Добоју и Сребреници су поништена. Ми ћемо се жалити Суду, мада је и то безвезно, јер је то све једна структура. СНСД ће почети активности да бојкотује изборе 2022. године – поручио је Додик.

Подсјећамо, Централна изборна комисија БиХ поништила је данас изборе у Сребеници и Добоју, који су одржани 15. новембра 2020. године.

Архива