Додик: Изетбеговићева изјава – вјековни комплекс конвертитства

23.01.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је за Срну да у изјави Бакира Изетбеговића да су „Срби лош народ“ види вјековни комплекс конвертитства и издаје коју су Изетбеговићи починили напуштајући православље да би сачували имовину.

На питање Срне да прокоментарише Изетбеговићеву изјаву да су „Срби лош народ“, Додик је рекао да му честита на искрености коју је коначно показао и открио какви Срби су прихватљиви за њега и СДА, само они подобни и у служби бошњачких интереса.

– Ја не мислим да је бошњачки народ лош, напротив, добар су и помало несрећан народ. Није ми пало на памет да о народу судим на основу Бакира Изетбеговића и неких његових претходника, који су заробљени у вишевјековној мржњи према Србима и свему што је српско – истакао је Додик.

Он је рекао да Изетбеговићу није мрско да господари Сарајевом у чији су развој деценијама бројни Срби дали најбоље што су имали, од универзитетских професора до љекара.

Додик је констатовао да је Сарајево личило на град највише због таквих Срба, које је идеологија Бакировог оца, а коју Изетбеговић млађи слиједи, протјерала или побила деведесетих година прошлог вијека.

– Морам да признам да ми није јасан мазохизам који Бакир Изетбеговић испољава не дозвољавајући тим истим, како каже, лошим Србима да напусте БиХ. Или Изетбеговић има намјеру да му оставимо земљу и куће а да сви колективно одемо одавде. Тај филм неће гледати, то се неће догодити, јер све своје носићемо са собом, своје куће, земљу и Републику Српску – поручио је Додик.

Архива