Додик: Бошњачко политичко Сарајево жели сервилне Србе

29.01.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да остаје при политичкој оцјени да бошњачко политичко Сарајево жели да види што више подобних Срба на мјестима у заједничким институцијама и да покушавају кроз обавјештајну службу и поједина министарства искључиво да запосле Србе који су им лојални или су спремни да буду сервилни према њиховим политичким захтјевимa.

– Ако је дотичну госпођу из ЦИК-а /Вању Бјелицу Прутину/ нешто повриједило у томе што сам рекао, ја се извињавам још једном јавно. Нисам желио да повриједим њено достојанство, али сам хтио да разоткријем њену политичку позадину и то ћу чинити упорно. Имам право да сумњам да дотична госпођа, из разлога који су везани за чињенице, а не за лажи, за мене представља сумњу те врсте. И не би требало да буде повријеђена – рекао је Додик.

Он је појаснио да када је говорио о персонама у ЦИК-у никада то није чинио према њима лично као индивидуама, него према политичким људима.

– Бити члан ЦИК-а свакако је политичка ствар. Много пута сам слушао о себи и много жешће осуде, али и свакакве лажи и бљувотине а када сам једном ипак одлучио да се обратим правосуђу, они су ми рекли да сам јавна личност и да морам бити спреман на такве ствари – нагласио је Додик.

Он је рекао да не види кога је он још повриједио у ЦИК-у да би дигли било какву тужбу против њега.

– Имам ја свашта да кажем за ЦИК, али никога нисам поменуо лично као особу – констатовао је Додик.

Он је додао да је човјек који је највише тужен у Федерације БиХ, а живи ван Федерације, истичући да сада има неколико тужби које се подмећу и све имају искључиво политички карактер.

Архива