Додик: БиХ је жалосна земља и нема перспективу

05.01.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао данас да БиХ нема перспективу и да је то жалосна земљa.

Додик изјавио је да је Република Српска против високог представника, без обзира ко он био и како се звао.

Коментаришући најаве о доласку новог високог представника у БиХ, Додик је поручио да Републици Српској високи представник не треба, те да није добродошао.

Додик је навео да је упознат о изјавама лидера СДА Бакира Изетбеговића, који је говорио да ће новоизабрани амерички предсједник Џозеф Бајден доћи да нешто поравна у БиХ, те да ће тада нестати ентитети и кантони.

– Мислим да ће прије тога нестати БиХ, а да ће Република Српска бити држава која има право на своје постојање, јер је она воља народа који овдје живи. Не можете само својом игноранцијом из Сарајева покушати да негирате постојање Републике – нагласио је Додик.

Он је поручио да је ово згодна прилика Бајдену да схвати да су прије 25, 30 година странци направили грешку и да су тада требали да дозволе да се БиХ подијели, да има три државе – Републику Српску, Херцег-Босну и Босну, те да покушају да граде заједничко сусједство које би сигурно дало више резултата него оваква БиХ.

– Прије ће се БиХ распасти него што ће укинути Републику Српску – нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, Република Српска ће 9. јануара прославити свој празник и слободу.

Додик је изразио увјерење да ће доћи до тога да се коначно постави као веома реална опција да Република Српска обезбиједи свој статус као независна и самостална земља и то, како је навео, „уз помоћ Бајдена за кога мисли да је погријешио зато што је прије 30 година подржао БиХ овакву каква јесте“.

Архива