Ђајић: Здравствени радници показали да им је здравље пацијената најважније

09.01.2021 Актуелно

Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић изјавио је да су здравствени радници у Републици Српској у протеклих 10 мјесеци борбе са вирусом корона показали да им је здравље пацијената најважније, чак и у тренуцима када су ризиковали своје животе.

Након што је ову здравствену установу предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић одликовала Орденом заставе Републике Српске са златним вијенцем, Ђајић је нагласио да су они у чије име прима орден показали да су дорасли Хипократовој заклетви и свему што она подразумијева.

– На нашу преданост пацијенту не утичу националност, пол, вјера, друштвени статус ни политичко увјерење, већ су сви равноправни у нашим установама – поручио је Ђајић у Бањалуци.

Он је изразио дубоку захвалност предсједници Републике, што је, како је навео, препознала истинске хероје данашњице и одликовала их поводом Дана Републике.

Генерални директор УКЦ-а навео је да су сви страдалници у пошасти пандемије, неко у већој, неко у мањој мјери.

– Ову борбу нисмо могли добити без људских жртва и зато најискреније поштовање исказујем за сваки људски живот који је ова пандемије узела, међу којима су и неке наше колеге. Због свих њих обећавам да ћемо наставити ову борбу и да ћемо на крају, сигуран сам, бити побједници – истакао је Ђајић.

Према његовим ријечима, захваљујући даноноћном раду здравствених радника, њиховој преданости и доброј организацији, али и уз помоћ институцијама, створен је одличан здравствени систем Републике Српске.

Ђајић је захвалио свим здравственим радницима, медицинским и немедицинским, затим свим појединицма и колективима, који су подржали рад здравствених установа током пандемије.

Ђајић је захвалио Влади Републике Српске, предсједавајућем Савјета министара Зорану Тегелтији, а посебно српском члану и предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику за помоћ у развоју здравственог система Републике Српске.

– Сигуран сам да ову битку не би добили да са њом није командовано из институција Републике Српске – поручио је Ђајић.

Архива