Вишковић: У нормалном друштву Турковићева би била смијењена

12.12.2020 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да би министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић послије изјава заслијепљених мржњом према Републици Српској у нормалном друштву била смијењена са јавне функције.

Вишковић је рекао Срни да изјаве стижу увијек од политичара из Сарајева када немају резултата свог рада, па тако и Турковићева кад нема резултата о којима би говорила у емисији пажњу преусмјерава на причу о укидању Републике Српске.-

– Бисера Турковић обмањује јавност у БиХ и сама показује да на овакав начин и оваквим изјавама БиХ није ни одржива – истакао је Вишковић коментаришући изјаве Турковићеве усмјерене против Републике Српске и њених легитимно изабраних представника.

Он је напоменуо да је Република Српска настала вољом народа и да је гарант српског опстанка.

– Сви смо у Републици Српској свјесни шта нам значи Република Српска и зато су бесмислене и ова и неке друге сличне изјаве у којима се позива на укидање Српске – рекао је Вишковић.

Према његовим ријечима, само тако мобилишу све у Републици Српској да је сваким даним јачају и развијају, што и се и чини.

Турковићева је синоћ гостујући на Фејс телевизији позвала на укидање Републике Српске, а легитимно изабраног представника српског народа у Предсједништву БиХ Милорада Додика упоредила са Хитлером.

Архива