Вишковић: Мићо Мићић један од главних покретача развоја Српске

25.12.2020 Актуелно

Дугогодишњи градоначелник Бијељине Мићо Мићић остаће упамћен као човјек који је обиљежио развој Бијељине у савремени град и један од главних покретача развоја Републике Српске, рекао је на комеморативном скупу поводом Мићићеве смрти предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

– Било је задовољство и привилегија да заједно са њим креирамо пројекте који ће унаприједити живот људи у Бијељини и све што смо договорили реализоваћемо, то је наш дуг према њему и становницима Семберије – поручио је Вишковић.

Изражавајући искрено саосјећање са породицом, Вишковић је рекао да су због Мићићевог прераног одласка ожалошћени и сви пријатељи, колеге и сарадници.

– Мићо је био изузетан човјек, добар и поштен, искрено посвећен грађанима, човјек из народа и велики домаћин који је добро разумио проблеме људи и својски се трудио да им помогне – истакао је премијер Српске.

Он је навео да ће Мићића по добрим резултатима и домаћинском односу према својим обавезама памтити и из времена када је у два мандата био министар у Влади Републике Српске, истичући да је и тада до изражаја долазила његова приврженост и искрена жеља да помогне људима.

– Мићо Мићић остаће упамћен као човјек који је својим радом и достигнућима задужио сараднике и идуће генерације и дао изузетан допринос развоју Бијељине и цијеле Републике Српске – рекао је Вишковић. 

Према његовим ријечима, Мићићев живот и рад су примјер како се треба одговорно односити према људима у својој средини и цијелој Републици Српској.

– Поносни смо што смо били Мићини пријатељи и сарадници и нећемо заборавити његову доброту и племенитост – нагласио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Архива