Предсједница Српске позвала грађане да подрже акцију „С љубављу храбрим срцима“

23.12.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић позвала је грађане да подрже акцију „С љубављу храбрим срцима“ и позивом на број 1411 донирају једну КМ за оснивање прве Банке хуманог млијека у Српској.

– С љубављу нашим мрвицама – за прву Банку хуманог млијека у Републици Српској – написала је предсједница на Инстаграму, уз фотографије са заштитном маском са бројем 1411 и називом хуманитарне акције.

Хуманитарна акција „С љубављу храбрим срцима“ реализује се, традиционално, под високом покровитељством предсједнице Републике Српске, а иницијатор овогодишње хуманитарне акције је Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској „Мрвице“.

У оквиру акције од 1. до 31. децембра активан је и М:тел хуманитарни број 1411, који ће омогућити грађанима да позивом на тај број донирају једну КМ и тако дају допринос формирању Банке хуманог млијека.

За уплате донација Физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена „С љубављу храбрим срцима“ број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке Бањалука.

Архива