Палата Републике отворена за сву дјецу

27.12.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да институција предсједника Српске показује бригу према најмлађим становницима путем многих пројеката, те да су за њих и њихове родитеље увијек отворена врата Палате Републике.

– Битно је да они од малена разумију да имамо институције које брину о њима, које нису далеке и недодирљиве и спремне су да се заједнички организујемо, рјешавамо проблеме и дијелимо радосне тренутке. Те везе су важне и вриједне и нема ријечи које то могу описати – рекла је Цвијановић.

Истакла је да је посебно значајна добра воља у Српској коју доносе ова акција и људи који јој доприносе.

– Љубав је то што нас треба држати заједно и није џаба што се акција зове „С љубављу храбрим срцима“. Све је у знаку љубави, давања и чињења добрих ствари – рекла је Цвијановић у оквиру донаторске вечери поводом манифестације „С љубављу храбрим срцима“.

Предсједница Српске је сигурна да ће и у будућности ова манифестација бити настављена јер ће у Српској и шире увијек бити добрих људи који ће хтјети да помогну.

Она је истакла да ова акција окупља становништво Српске, држећи га заједно, овог пута ради покретања прве Банке хуманог млијека у Српској.

Напоменула је да Српска није многољудна земља због чега је веома важно у једној заједници показати солидарност и да се заједно може функционисати, а да се не одустаје од оног што је најважније – бити у стању препознати нечију потребу и искорачити према њој.

Предсједница Српске је истакла да је циљ да се увијек искорачи према дјеци и онима којима је помоћ потребна да би се поручило да њихове породице нису саме у борби иако се често суочавају са великим и страшним животним проблемима.

Архива