Мркоњић Град: Драган Вођевић преузео функцију начелника

21.12.2020 Актуелно

У Мркоњић Граду данас је Драган Вођевић преузео дужност начелника општине од Дивне Аничић и истакао том приликом да ће наставити тамо гдје је његова претходница стала, да би сви започети пројекти били приведени крају.

– Тешко је побројати све пројекте реализоване у протеклих 10 година за вријеме мандата Дивне Аничић – истакао је Вођевић и додао да очекује помоћ сарадника, као и подршку одборника и помоћ органа власти Републике Српске и БиХ.

Вођевић је рекао да захваљује свим грађанима који су њему и његовим сарадницима на протеклим локалним изборима дали повјерење да наставе да спроводе политике СНСД-а у интересу свих грађана.

Аничићева је рекла да нема разлога да се не настави путем даљег развоја, са фокусом на повећање броја запослених, истичући да у сигурним рукама оставља општину, која је најмање кредитно задужена од свих општина.

Она је навела да су данас представили реализоване пројекте од 2005. до 2020. године, поготово са освртом на пројекте од 2010, од када је била начелник општине Мркоњић Град.

– Око 52 милиона КМ уложено је само у капиталне пројекте, а нисмо се освртали на улагања у спорт, културу, образовање, социјалну политику, тешко је то све побројати – рекла је Аничићева.

Она је додала да је данас извршена службена примопредаја дужности онако како то захтијева Закон о локалној самоуправи, те да су позвали и новоизабране одборнике да присуствују церемонији.

Архива