Кошарац: Надати се да грађани неће претрпјети штету због понашања Комшића и Џаферовића

15.12.2020 Актуелно

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац изразио је наду да дипломатски скандал који су данас у Сарајеву приредили чланови Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић и Жељко Комшић неће утицати на обим привредне и спољнотрговинске размјене између Руске Федерације и БиХ.

– Руска Федерација је један од најважнијих спољнотрговинских партнера БиХ и сада се само можемо надати да сви грађани ове земље неће претрпјети огромну штету због неразумног и скандалозног понашања двојице чланова Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића и Жељка Комшића – рекао је Кошарац Срни.

Он је нагласио да кукавичко понашање Џаферовића и Комшића и њихову потребу да се лажно додворе бошњачкој јавности и појединим западним центрима моћи није разумјела чак ни министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић, која се састала са министром Лавровом и потписала документ о наставку билатералне сарадње двије земље.

– Министарство иностраних послова у Савјету министара учествовало је у организацији посјете министра Лаврова, па се може поставити и питање какву и чију политику воде Џаферовић и Комшић. Јасно је да је ријеч о двојици политичких авантуриста, чије грешке бисмо сви могли скупо да платимо – поручио је Кошарац.

Архива