Јеринић: ЦИК да данас потврди резултате избора

15.12.2020 Актуелно

Члан Извршног комитета добојског Градског одбора СНСД-а Борис Јеринић позвао је Централну изборну комисију БиХ да данас, у складу са законским прописима, потврди резултате локалних избора у овом граду, јер је, како је навео, изборни процес спроведен у складу са Изборним законом БиX.

Јеринић, који је био кандидат СНСД-а за градоначелника, истакао је да је одлука ЦИК-а да не потврди изборе незаконита, да се над грађанима Добоја врши правно насиље и намеће клима политичке несигурности због необјављивања рокова или било каквих одлука Комисије, због чега је са пратећом документацијом упућена и жалба Апелационом суду.

– Коалиција и представници политичких партија који су подржали, и мене као кандидата за градоначелника и листу, носи више од 30.000 гласова, док представници опозиције, који траже да се избори пониште и понове, немају ни 3.000 гласова – рекао је Јеринић на конференцији за новинаре у Добоју коју су организовали представници добојских градских одбора СНСД-а, Демоса, Коалиције „Добој у срцу“, Странке за БиХ, Уједињене Српске, ПДП 1999, НДП, НДС 2020 и други политички субјекти који су подржали кандидатуру Јеринића.

Он је најавио да ће данас са представницима добојске Градске изборне комисије разговарати о тренутним околностима да се не потврде избори у Добоју, а у наредном периоду биће затражен састанак и са ЦИК-ом.

Јеринић је упозорио да због изборне неизвијесноти трпи нормално функционисање локалне администрације, активности на доношењу буџета, као и реализација капиталних инвестиција у Добоју.

Он је најавио да, уколико ЦИК и донесе одлуку да се избори и понове, за коју каже да је незаконита, да ће заједно са окупљеним политичким субјектима који га подржавају, остварити импресивнији изборни резултат.

Архива