Додик честитао Божић кардиналу Пуљићу и свим римокатолицима

24.12.2020 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу и свим римокатоличким вјерницима предстојећи празник Божић, пожељевши да празничне дане проведу у заједништву и радости породичног окупљања.

Додик је нагласио да је Божић празник радости, вјере, мира и наде који све вјернике уједињује око хришћанских вриједности, узајамног поштовања и толеранције.

Он је пожелио свима који славе Божић по Грегоријанском календару да тај дан, када се слави рођење Исуса Христ, свима подари мир, радост и хришћанску љубав према ближњима и својим сународницима, саопштено је из кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

„Уз искрене жеље да предстојеће празнике проведете у здрављу, духовном миру и радости, упућујем вам искрене честитке поводом Божића“, навео је Додик у честитки и апеловао на све људе да празничне дане проведу у кругу својих породица да би у вријеме пандемије вируса корона сачували своје и здравље и животе својих најмилијих.

Вјерници који вријеме рачунају по грегоријанском календару сутра прослављају Божић, најрадоснији хришћански празник.

Архива