Цвијановић: Многи пројекти реализовани добром сарадњом републичких и локалних власти

10.12.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је у Мркоњић Граду претходних година реализовано много пројеката захваљујући доброј сарадњи републичких и локалних власти, што је предуслов за рјешавање проблема грађана.

– Ово је мјесто које је показало да већ годинама има врло чврсту везу са институцијама Републике Српске, што је најбољи начин да се реализују одређени пројекти, али су за то потребне и добре идеје и иницијативе – рекла је Цвијановић новинарима након данашње радне посјете Мркоњић Граду.

Она је нагласила да је захвална начелници ове општине Дивни Аничић за добру сарадњу коју су имали претходних година.

– Активизам, иницијативе и енергија која је долазила из општине давали су нам могућност да сагледамо важност одређених пројеката и да нађемо рјешење да они буду реализовани – нагласила је Цвијановић.

Она каже да је сигурна да ће се и у наредном периоду наставити та добра сарадња.

– У Мркоњић Граду је заиста много пројеката реализовано кроз наш заједнички ангажман, а они се односе и на вртић и на школе, на локалну путну инфраструктуру, на подршку пољопривреди и слично – навела је Цвијановић.

Она је изразила захвалност за одговорно понашање ове локалне власти, истичући да јачање локалних заједница значи јачање Републике Српске.

Аничићева је навела да је материјална подршка републичких институција у којима је радила Цвијановић увијек била на задовољавајућем нивоу, те им је то омогућило да пуне буџет и да раде капиталне пројекте.

– Прошле године смо, захваљујући предсједници, реновирали зграду основне школе у Подбрду која је изгорјела. Ове године смо од предсједнице добили средства за реконструцију дјечијег вртића и за замјену столарије на згради основне школе у Бјелајци – рекла је Аничићева.

Она је истиче да Цвијановићева често долази у Мркоњић Град да заједно са становницима подијели и срећне и тужне тренутке, те да обиљеже важне датуме.

Архива