Цвијановић честитала Божић вјерницима католичке вјероисповијести

24.12.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је данас божићну и новогодишњу честитку вјерницима католичке вјероисповијести у Републици Српској и БиХ и пожељала да духовна снага најрадоснијег хришћанског празника буде снажан подстицај за обнову и јачање међусобног уважавања, разумијевања и праштања.

– Нека божићне поруке мира, радости, љубави и наде у бољу будућност, испуне ваша срца и домове, а духовна снага најрадоснијег хришћанског празника, буде снажан подстицај да обновимо и ојачамо међусобно уважавање, разумијевање и праштање – навела је Цвијановић у честитки упућеној надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, бискупу бањалучком Фрањи Комарици, свештенству и редовништву.

Она је поздравила вјернике католичке вјероисповијести радосним поздравом – Честит Божић и благословена Нова 2021. година!

– Уз најбоље жеље да предстојеће празнике, окружени својим најмилијим, проведете у духовном миру, здрављу и срећи – наводи се у честитки предсједнице Републике Српске.

Цвијановић је поводом наступајућег Божића и Нове године, у име грађана Српске и у своје име, упутила искрене честитке надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, бискупу бањалучком Фрањи Комарици, свештенству, редовништву и свим вјерницима католичке вјероисповијести у Српској и БиХ, саопштено је из кабинета предсједнице Српске.

Вјерници који вријеме рачунају по грегоријанском календару сутра прослављају Божић, најрадоснији хришћански празник.

Архива