Цвијановић: Банка хуманог млијека – добар и племенит пројекат

27.12.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је акција „С љубављу храбрим срцима“, чији је овогодишњи циљ успостављање прве Банке хуманог млијека у Српској, добар и племенит пројекат.

Она је истакла да друштво солидарно води рачуна о овдашњим породицама тиме што ће прикупљена средства бити намијењена покретању Банке хуманог млијека.

Предсједница Српске је подсјетила да је иницијатор овогодишње акције Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској „Мрвице“ из којег је указано на значај успостављања ове банке. Додала је да у окружењу постоји тек неколико оваквих банака што говори о томе колико је то важна ствар која ће, како је рекла,  бити велики искорак у будућности.

Она је захвалила Универзитетском клиничком центру Републике Српске који је подржао идеју, истакавши да су здравствени радници по ко зна који пут показали добру вољу за сарадњу.

Цвијановић је навела да је Српска много пута исказала хуманост у оваквим акцијама, те да је одзив велики и ове године када је ријеч о привредницима и грађанима.

– Наравно, ту су и институције Српске и Србије и поносна сам што опет организујемо овако добру и племениту акцију, што показује важност тога да породице учинимо срећним и да мора постојати јака и чврста веза између породице и друштва – рекла је Цвијановић.

Она је додала да је ова година због вируса корона била изазовна и тешка свима, али да се није одустало од ове хуманитарне акције која је прилагођена епидемиолошким условима.

– Наша дјечица ће и ове године дати свој пуни допринос, без обзира на епидемиолошку ситуацију. Важно да смо и у овој изазовној години одлучили да не одустанемо од ове манифестације. Заједно одрађујемо један велики посао у години која је глобално била веома тешка. Идемо да направимо прву Банку мајчиног млијека. То је само по себи велика ствар, и имаћемо је у Републици Српској – поручила је предсједница Српске.

Коментаришући донацију Владе Србије од 250.000 евра за акцију „С љубављу храбрим срцима, Цвијановић је истакла да Србија увијек помаже и подржава Српску, захваливши за ову, али и све досадашње донације. Она је нагласила да Српску и Србију веже чврста и нераскидива веза.

Предсједница Српске је поручила и да су врата Палате Републике увијек отворена за сву дјецу и њихове родитеље те да никада неће изостати подршка најмлађима.

Архива