Влада ће помоћи Кнежеву

03.11.2020 Актуелно

Премијер Републике Српске Радован Вишковић поручио је данас у Кнежеву да ће Влада Српске помоћи у рјешавању највећег проблема ове локалне заједнице – кредитног задужења код Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/, које је реализовано прије пар година и сада долази на наплату.

„Договорили смо којом динамиком и на који начин ћемо то рјешавати. Ту ће сигурно бити и помоћ Владе Републике Српске да се то питање ријеши. Нећемо дозволити да буџет или општина дођу у блокаду и да не могу функционисати“, рекао је Вишковић новинарима након састанка са начелником општине Кнежево Гораном Боројевићем.

Он је навео да је разговарано и о регионалном путу Карановац према граници са Федерацијом БиХ, што је у плану рада предузећа „Путеви Српске“, али да се морају поштовати све законске процедуре.

Вишковић је рекао да је информисан да је епидемиолошка ситуација у овој општини за сада под контролом, да нема значајнији раст броја заражених.

Он је навео да је разговарано и о Шумском газдинству, које је једно од значајнијих привредних субјеката у локалној заједници, запошљава знатан број људи, уредно исплаћује плате, обавезе, има довољно сировине.

Вишковић је оцијенио да је ситуација у овој општини, ако се не узме у обзир кредитно задужење, више него добра и да је млади тим људи ову локалну заједницу вратио на ноге, те поручио да ће Кнежево имати подршку Владе и у наредном периоду.

Начелник општине Кнежево Горан Боројевић истакао је да је посјета Вишковића доказ да општина није заборављена од републичке власти, те да су разговарали о проблемима у овој општини и договорили се да ће они бити ријешавани заједничким снагама, а ријеч је о питањима као што су кредитна задужења, путна инфраструктура.

Боројевић је нагласио да су у области привреде у овој општини начињени помаци, да је у протекле три године отворено 350 до 400 нових радних мјеста.

„Имамо добру сарадњу са свим привредницима и помажемо им у складу са својим могућностима“, додао је он.

Говорећи о путној инфраструктури, он је навео, између осталог, да имају обећања да ће на прољеће почети радови на путу Карановац-Митровићи.

Архива