Вишковић: Видљиви резултати улагања у развој Милића

02.11.2020 Актуелно

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Милићима да су импозантни резултати улагања Владе Српске у развој ове општине, те да ће помоћ привреди овог краја бити настављена..

– Ове године имали смо значајне пројекте у овој општини – урадили смо више од 30 километара асфалтних путева локалне инфраструктуре, те водовода, уређење једног и другог корита Јадра. То су све милионски пројекти – рекао је Вишковић новинарима приликом посјете компанији „Боксит“.

Он је навео да је ове године рађена и рехабилитација магистралног пута Дрињача према Власеници који пролази кроз милићку општину, те најавио да ће наредних пар дана бити објављен тендер за исправку одређених кривина и рјешавање тротоара на улазу и излазу из Милића.

– Нова зграда општине је један од објеката који Милићи заслужују да добију и да буде урађен у наредном периоду, те се већ ради на том пројекту, након чега слиједи одређивање финансијске конструкције – рекао је Вишковић.

Када је ријеч о привреди, Вишковић је истакао да, осим компаније „Боксит“ која има разнолику лепезу дјелатности, у Милићима доминира и дрвопрерада.

– План је да посјетим и двије компаније које баве овом врстом посла, а то су „Савокс“ и „Саматини“, које раде финалне производе и шаљу на европско тржиште, те да видимо са каквим проблемима се сусрећу ове компаније и који су начини помоћи – навео је Вишковић.

Он је рекао да ће Влада урадити што је у њеној моћи да помогне привредним субјектима, те да са банкама нађе начина како да буду релаксиране обавезе према њима.

– И Република функционише са потешкоћама, због најновије епидемиолошке ситуације. Велике губитке смо и до сада претрпјели, издвајајући енормна средства за здравство и привреду, али се морамо борити са тим, као и остатак свијета – рекао је Вишковић.

Он је напоменуо да појединци својим понашањем могу допринијети у превазилажењу ове ситуације, те позвао грађане да се придржавају епидемиолошких мјера и избјегавају окупљања и друге активности које могу допринијети ширењу вируса.

Замјеник начелника општине Милићи Марко Савић изразио је захвалност Вишковићу за посјету општини и за исказану спремност да Влада помогне привреди од које овај крај живи.

– Очекујемо конструктивне и позитивне резултате разговора о пројектима који се реализују, али и онима који ће тек бити реализовани, као што је уређење обала водотокова, изградња локалне инфраструктуре, те водоводне мреже – рекао је Савић.

Архива