Вишковић у Зворнику и Милићима: Пројекти се одвијају планираном динамиком

02.11.2020 Актуелно

Реализација свих пројеката, који су били дефинисани плановима општине Милићи, Града Зворника и републичких институција одвијају се планираном динамиком. У то се увјерио премијер Српске Радован Вишковић, који је са представницима Зворника и Милића разговарао о реализацији започетих пројеката и плановима за наредну годину.

Завршено је уређење корита Јадра, асфалтирано 30 километара локалних путева. У току је израда пројектне документације за изградњу административног центра општине Милићи.

– Очекујемо конструктивне и позитивне резултате разговора о пројектима који се реализују, али и онима који ће тек бити реализовани, као што је уређење обала водотокова, изградња локалне инфраструктуре, те водоводне мреже – рекао је замјеник начелника општине Милићи Марко Савић.

Вишковић је посјетио предузећа која се баве прерадом дрвета: Савокс, Саматини и Вуд-импекс како би се упознао са проблемима које је прозроковала пандемија вируса корона. Претходно је разговарао са руководством компаније Боксит која чини окосницу развоја регије. Због пандемије, компанија Боксит за првих десет мјесеци ове године остварила је девет одсто мањи приход у односу на исти период лани.

– У односу на план имамо подбачај 23 одсто, међутим посљедња два мјесеца имамо значајан раст и могли би да достигнемо оно што је планирано. Упркос свим потешкоћама, успијевамо да редовно сервисирамо обавезе према пословним партнерима и радницима, те ћемо до краја године настојати и да испегламо одређена кашњења за порезе и доприносе које тренутно имамо – рекао је предсједник компаније Боксит Рајко Дукић.

Премијер Вишковић је рекао да ће Влада урадити све што је у њеној моћи да помогне привредним субјектима, те да са банкама нађе начина како да буду релаксиране обавезе према њима.

Вишковић је посјетио и Зворник гдје је разговарао са градоначелником Зораном Стевановићем о изградњи новог болничког блока и уређењу постојећег објекта Болнице. Наредне године биће реализовани и пројекти реконструкције зграде Основног суда и изграђени насипи на ријеци Сапни. Влада Српске ове године је имала милионске инвестиције у овом граду.

Стевановићем је рекао да се реализација свих пројеката који су били дефинисани плановима Града и институција Српске, одвијају у складу са планираном динамиком, посебно истичући као највећу инвестицију изградњу градске болнице у Зворнику, која је и регионална болница.

Премијер је поручио да ће Влада Српске пратити потребе овог града. На састанку је разговарано и о почетку радова на изградњи водоводног система у насељима Локањ и Пилица, чија је вриједност 2,2 милиона марака.

Архива